<style>.lazy{display:none}</style>2018 Halk Eğitimde 2 Yeni Kurs Programı Halk Eğitim Kursları
Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 19 Mart 2024

2018 Halk Eğitimde 2 Yeni Kurs Programı

2018 Halk Eğitimde 2 Yeni Kurs Programı

2018 Halk Eğitimde 2 Yeni Kurs Programı Uygulamaya Konuldu. Halk Eğitim Merkezlerinde Sanat Ve Tasarım Alanında Kaligrafi Kursu, Müzik Ve Gösteri Sanatları Alanında Selanik Mübadilleri Yöresi Halk Oyunları Kursu Açılabilecek Kurs Programlarına Eklendi.

Kaligrafi (Güzel Yazı) Kursu:
Kursun Eğitim Süresi 364 Saat. Kursa 12 Yaşının Tamamlamış Olan Ve En Az Okur Yazar Olanlar Katılabilecek.
Kaligrafi Kursunda Kursiyerlere Kaligrafi Sanatı Tarihi, Çeşitleri Ve Ekolleri, Kullanılan Araç Ve Gereçlerin Açıklanması, Kaligrafi Tekniğini Tanıma Ve Uygulama, Yazıda Harf Büyüklüğü Ve Çizgi Kalınlığı, Kaligrafi Yazıda Çizgi Alıştırmaları, Yazılarda Harf, Kelime Ve Satır Aralarındaki Boşlukların Ayarlanması, Bitişik Harflere Yönelik El Alıştırmaları, Kaligrafi Tekniği Kullanılarak Temel El Yazısı, İtalik, Gotik, Uncial Ve Fraktur Yazı Çeşitlerini Yazma, Kaligrafi İle İlgili Temel Kavramların Açıklanması Ve Bilgileri Kullanarak Eser Üzerinde Tanımlanması, Kaligrafi Tekniğinde İyi Sonuçlar Almak İçin Dikkat Edilecek Hususlar Konularında Bilgi Ve Beceri Kazandırılır.

Selanik Mübadilleri Yöresi Halk Oyunları Kursu:
Kursun Eğitim Süresi 250 Saattir. Kursa 8 Yaşını Tamamlamış, En Az Okur Yazar Olan, Halk Oyunları Kurs Programına Katılmasında Engel Bir Sağlık Problemi Olmayanlar Katılabilir.

Kurs Programının Amaçları
1. Halk Kültürüne Ve Halk Oyunları Öğrenimine Değer Vermesi
2. Halk Oyunları İle İlgili Kavram Ve Tanımları Öğrenmesi, Halk Oyunlarının Sınıflandırması Ve Bölgelere Göre Dağılımını Öğrenmesi
3. Müziğe Uygun Ritim Becerisini Kazanması
4. Sahneleme Tekniklerini Yöresel Ve Geleneksel Biçimlere Uygun Olarak Uygulaması
5. Halk Oyunlarını Sahnelerken Özellikle Stilize Dalda Önemli Olan Sahne Makyajını Öğrenmesi
6. Tekniğine Uygun Olarak Samsun Yöresine Ait Mübadil Oyunlarını Yöreye Uygun Müzik Aletleri Eşliğinde Geleneksel Formlara Uygun Olarak, Öğretildiği Şekliyle Oynaması
7. Grup Çalışmalarının Önemini Kavrayarak, Ekip İçinde Uyumlu Hareket Etmesi
8. Vücudunun Esnekliğini, Çevikliğini Ve Dayanıklılığını Artırarak, Kontrol Ve Dikkat Yeteneklerini Geliştirmesi Amaçlanır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz