Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 23 Ekim 2019

Türk Mutfağı Dersi Ustalık Belgesi Soruları

Türk Mutfağı Dersi Ustalık Belgesi Soruları

Aşçılık Meslek Dalı Türk Mutfağı Dersi Ustalık Belgesi Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Meslek Dalı Ustalık Sınavı Sorulmuş Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup, Sınavın Süresi İse 40 Dakikadır.

Türk Mutfağı Dersi Ustalık Belgesi Soruları

1. Aşağıdakilerden Hangisi Türk Mutfağında Sık Kullanılan Kuru Baklagil Çeşitlerinden Biri Değildir?
A) Fasulye B) Soya Fasulyesi
C) Nohut D) Barbunya

2. Ayıklanıp, Yıkanarak Islatma İşlemi Yapılmadan Pişirilen Kuru Baklagil Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Fasulye B) Kırmızı Mercimek
C) Nohut D) Bakla

3. Aşağıdakilerden Hangisi Islatmaya Gerek Duyulmadan Hazırlanan Kuru Baklagildir?
A) Nohut B) Kırmızı Mercimek
C) Kuru Fasulye D) Yeşil Mercimek

4. Günümüzde Artık Ortadan Kalkmış Sayılabilecek Çorba Çeşidi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Tarhana Çorbası, B) Karides Çorbası,
C) İşkembe Çorbası, D) Yayla Çorbası

5. Aşağıdaki Çorbalardan Hangisi Kuru Baklagillerle Hazırlanan Çorbalardandır?
A) Tarhana Çorbası B) Mercimek
C) Mantar Çorbası D) Domates Çorbası

6. Kuru Baklagillerden Çorba Hazırlarken Akşamdan Islatılmasına Gerek Olmayan Kuru Baklagil Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Nohut B) Kuru Fasulye
C) Barbunya D) Mercimek

7. Kuru Baklagillerle Yapılan Çorbalara Aşağıdakilerden Hangisi Konulmaz?
A) Süt B) Soğan
C) Salça D) Karabiber

Sponsorlu Bağlantılar

8. Aşağılardakilerden Hangisi Sakatat İçeren Bir Çorba Çeşidi Değildir?
A) İşkembe Çorbası B) Ciğer Çorbası
C) Beyin Çorbası D) Balık Çorbası

9. Aşağıdaki Hangisi Dolma Ve Sarmaların İçinde Kullanılmaz?
A)Nar Ekşisi B)Sumak
C) Ceviz D) Lor Peyniri

10. Aşağıdakilerden Dolmalardan Hangisi En Az Sürede Pişirilir?
A)Patlıcan Dolması B)Domates Dolması
C)Kabak Dolması D) Salatalık Dolması

11. Kebaplar İçin En Güzel Et Parçası Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Kuzu Budu Kürek B) Döş Gerdan
C)Sığır Budu Boyun Eti D) Karın Kavramı İşkembe

12-Bumbar Yapılırken Hangi Sakatatlar Kullanılır ?
A) Akciğer – Karaciğer B) Koç Yumurtası
C) Beyin –Dalak D) İşkembe – Mide

13. Mantı İçi Olarak Genellikle Aşağıdakilerden Hangisi Kullanılır?
A) Lorlu İç B) Mercimekli İç
C) Mantarlı İç D) Kıymalı İç

14. Aşağıdakilerden Hangisi Mantıyı Uzun Süre Saklamak İçin Uygun Bir Yöntemdir?
A) Dondurarak B) Kurutarak
C )Salamura Yaparak D) Hiçbiri

15. Pirincin Ilık Tuzlu Suda Bekletilmesinin Temel Nedeni Nedir?
A)Pirincin Parlak Görünmesi
B)Nişastasının Giderilmesi
C)Lezzetli Olması Amacıyla
D)Kolay Yumuşaması İçin

16. Pilavı Şekillendirmek Amacıyla Hangi İşlem Yapılır?
A)Islak Kâse Ve Kalıplara Konularak Ters Çevrilir.
B)Pirincin Suyu İyi Çektirilir.
C)Demleme İşlemi Yapılmaz.
D)Demleme İşlemi En Az 1 Saat Yapılır.

17. Mercimekli Bulgur Pilavı Yapımında Hangi Malzeme Kullanılmaz?
A) Soğan B) Salça C) Pul Biber D) Havuç

18. Domateslerin Kabuğunu Kolaylıkla Soymak İçin Yapılan İşlem Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Domatesi Suda Bekletmek
B) Domatesi Sıcak Suya Batırıp Çıkartmak
C) Domatesi Buzla Ovmak
D) Domatesi Sirkeli Suda Bekletmek

19. Türk Mutfağında Sebze Yemeklerinde Et Olarak En Çok Hangi Hayvan Kullanılır?
A) Dana B) Tavuk C) Keçi D) Kuzu

20- Günümüzde Komposto Ve Hoşaflar Ne Zaman Daha Çok Tüketilmektedir?
A)Ramazan Ayı B)Muharrem Ayı
C)Bayramlarda D)Her Zaman

Cevaplar
1.)C
2.)B
3.)B
4.)B
5.)B
6.)D
7.)A
8.)D
9.)C
10.)B
11.)A
12.)A
13.)D
14.)A
15.)B
16.)A
17.)D
18.)B
19.)D
20.)A

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.