<style>.lazy{display:none}</style>Bilgisayar Teknik Servisçiliği Elektronik Uygulamalar Kalfalık
Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 25 Mayıs 2024

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Elektronik Uygulamalar Kalfalık Soruları

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Elektronik Uygulamalar Kalfalık Soruları

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayar Teknik Servisçiliği Elektronik Uygulamalar Kalfalık Sınavı Çıkmış Sınav Soruları Ve Cevapları.
Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Elektronik Uygulamalar Kalfalık Sınav Soruları

1. Elektronik Devrelerde Bir Sistemi Oluşturmak İçin; Elamanları Ve Tellerini Birbirine Tutturmak Amacıyla Belirli Sıcaklıklarda Eriyebilen Tellere “…..” Denir.
A)Lehim
B)Kalay
C)Çaplarda
D)Kalay Ve Kurşun

2. Lehim Teli Alaşım Olarak “…..” Ve “…….” Metallerinin Karışımından Oluşturulmuştur.
A)Lehim
B)Kalay
C)Çaplarda
D)Kalay Ve Kurşun

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Kalfalık Sistem Bakım Onarım Soruları İçin Tıklayın.

3. Lehim Tellerinde Erime Sıcaklığı “…….” Oranı Arttıkça Azalmaktadır.
A)Lehim
B)Kalay
C)Çaplarda
D)Kalay Ve Kurşun

4. Lehim Telleri 0,75mm -1mm -,20mm 1,60mm “……..” Üretilebilirler.
A)Lehim
B)Kalay
C)Çaplarda
D)Kalay Ve Kurşun

5. Elektronikte, Hassas Elektronik Elemanların Lehimlenmesinde Sızdırmalı “………..” Kullanılır.
A)Lehimin
B)Yumuşak
C)Lehimleme
D)Kurşun

6. Elektronik Devre Elamanlarını 230-250 Derecelik Isı Aralığında “…….” Lehimleme Yapılır.
A)Lehimin
B)Yumuşak
C)Lehimleme
D)Kurşun

7. Elektronik Devreler Ve İnce İletkenler Lehimlenirken 215 Derecelik Erime Isısı İçin Lehim
Karışımı %50 Kalay & %50 …….. Olmalıdır.
A)Lehimin
B)Yumuşak
C)Lehimleme
D)Kurşun

8. Kalın İletkenler Ve İri Lehimlemeler İçin ……… Erime Isısı 238 Derece Olmalıdır.
A)Lehimin
B)Yumuşak
C)Lehimleme
D)Kurşun

9. AC Gerilimleri Uygun Seviyeye Getiren Ve Dc Gerilime Çeviren Devrelere ………… Adı Verilir.
A)Doğru Akım
B)Adaptör
C)Filtre
D)Kondansatör

10.Zamana Göre Yönü Değişmeyen, Ancak Değeri Değişen Akıma Değişken ………….Denir.
A)Doğru Akım
B)Adaptör
C)Filtre
D)Kondansatör

11.Çıkışı Tam Doğru Akım Hâline Getirebilmek İçin Kondansatör Yada Bobinler Kullanılarak ………. Devreleri Yapılmıştır.
A)Doğru Akım
B)Adaptör
C)Filtre
D)Kondansatör

12.Doğrultma Devresinin Çıkışına Paralel Bağlı Olan ……….. Çıkış Sinyalini Filtre Ederek Düzgünleştirir.
A)Doğru Akım
B)Adaptör
C)Filtre
D)Kondansatör

13.Güç Kaynaklarının Çıkış Gerilimlerini Sabit Tutma İşlemine………, Denir.
A)Regülatör
B)Regülasyon
C)Seri Regülatör
D) Regüleli

14.Regülasyon İşi İçin Kullanılan
Devrelere ………… Devreleri Denir.
A)Regülatör
B)Regülasyon
C)Seri Regülatör
D) Regüleli

15.Transistör Yük Hattına Seri Bağlandığından, Bu Tür Devreye ………….. Adı Verilir
A)Regülatör
B)Regülasyon
C)Seri Regülatör
D) Regüleli

16.7805 Entegresi İle Yapılan Bir Devrede Entegrenin Girişine Regülesiz 6 Volt Pozitif Gerilim Uygulandığında, Çıkışında …….. +5 Voltluk Bir Gerilim Elde Edilir.
A)Regülatör
B)Regülasyon
C)Seri Regülatör
D) Regüleli

17. Enfraruj Işınlara Karşı Duyarlı Diyot Hangisidir?
A) Kristal Diyot
B) Zener Diyot
C) Led
D) Foto Diyot

18. Diyot İçin Verilen İfadelerden Hangisi Yanlıştır?
A) Tek Yönlü Akım İletir.
B) Ters Polarmada İletken Değildir.
C) P Ve N Maddelerinde Oluşur.
D) Direnci 1 Ohm’dur.

19. Led’e Seri Direnç Bağlanmasının Amacı Nedir?
A) Akımı Sınırlamak
B) Isıyı Düşürmek
C) Led’in Daha Parlak Işık Vermesine Sağlamak
D) Gerilimi Sabitlemek

20. Üzerine Işık Düştüğünde İletken Olarak Katot Ucundan Anot Ucuna Doğru Akım Geçiren Eleman Hangisidir?
A) Kristal Diyot
B) Zener Diyot
C) Led
D) Foto Diyot

Cevap Anahtarı
1) A
2) D
3) B
4) C
5) C
6) B
7) D
8) A
9) B
10) A
11) C
12) D
13) B
14) A
15) C
16) D
17) D
18) D
19) A
20) D

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz