<style>.lazy{display:none}</style>Bilgisayarlı Devre Tasarımı Dersi Kalfalık Sınavı Soruları
Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 26 Mayıs 2024

Bilgisayarlı Devre Tasarımı Dersi Kalfalık Sınavı Soruları

Bilgisayarlı Devre Tasarımı Dersi Kalfalık Sınavı Soruları

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilgisayarlı Devre Tasarımı Dersi Kalfalık Sınavı Çıkmış Soruları Ve Cevapları.

1. Elektronik Devre Çizimi Ve Baskı Devre Çizim Programı’nda PCB Tasarımı Yapmaya Yarayan Programın Adı……………………….. dir.
A) Tasarım Ekranı
B) Elektronik Baskı Devre Programı
C)Ana Menü
D)C

2. Başlat – Programlar – Proteus 6 Demo – Ares 6 Demo İşlemleri Sonunda Ekrana …………Gelir.
A) Tasarım Ekranı
B) Elektronik Baskı Devre Programı
C)Ana Menü
D)C

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Kalfalık Sistem Bakım Onarım Soruları İçin Tıklayın.

3. File, Output, View, Edit, Library, Tools, System, Help, Ana ………………Bulunur.
A) Tasarım Ekranı
B) Elektronik Baskı Devre Programı
C)Ana Menü
D)C

4. PCB Elemanı Oluşturmak İçin Kullanıcı Kütüphanesi Üzerinde ……………Harfini Tıklarız.
A) Tasarım Ekranı
B) Elektronik Baskı Devre Programı
C)Ana Menü
D)C

5. Elektronik Baskı Devre Programı’nda Tasarım Alanına Parça Çağırmak İçin …………..Harfini Tıklarız.
A)P
B) Yeni (New)
C) Reflection
D)Load AS

6. Bir Parçanın Ayna Görüntüsünü (Mirror) Almaya Yarayan Düğmelere,……………..Denir.
A)P
B) Yeni (New)
C) Reflection
D)Load AS

7. Tasarım Alanına Yeni Bir PCB Şema Çizimine Başlamak İçin ………………..Komutu Kullanılır.
A)P
B) Yeni (New)
C) Reflection
D)Load AS

8. Daha Önce Çizilmiş PCB Dosyayı Çağırmak İçin ………………….Komutu Kullanılır.
A)P
B) Yeni (New)
C)Reflection
D)Load As

9. Tasarım Alanındaki PCB Şemanın Ters Görüntüsünü Elde Etmek İçin…………………Komutu Kullanılır.
A)Flip
B) Print
C) Reflection
D)Load As

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Elektronik Uygulamalar Kalfalık Sınavı Soruları İçin Tıklayın.

10. Tasarım Alanındaki Çalışmayı Kâğıda Aktarmak İçin……………….Komutu Kullanılır.
A)Flip
B) Print
C) Reflection
D)Load As

11. Yeni Bir Tasarım Alanı Açmak İçin Aşağıdaki İşlemlerden Hangisi Yapılır?
A) File New Design
B) File Load Design
C) File Save Design
D) File Save Design As

12. Aşağıdaki Eylemlerden Hangisi Çalışma Alanı Görüntüsü Büyüklüğünün Değiştirilmesinde Kullanılmaz?
A) View Zoom İn
B) View Zoom Out
C) View Zoom All
D) View Pan

13. Tasarım Alanına İsmini Bildiğimiz Bir Elemanı Çağırmak İçin Aşağıdaki İşlemlerden Hangisi Yapılır?
A) Library Make Symbol
B) Library Pick Device / Symbol
C) Library Make Device
D) Library Compile To Library

14. Tasarım Alanına Yerleştirilen Elemanlara Sembol Numaralarını Sırasıyla Vermek İçin Aşağıdaki İşlemlerden Hangisi Yapılır?
A) Tools Real Time Snap
B) Tools Wire Auto Router
C) Tools Real Time Annotation
D) Tools Model Compiler

15. Üzerinde Çalışılan Tasarım Alanına Başlık Ve İsim Vermek İçin Aşağıdaki İşlemlerden Hangisi Yapılır?
A) Design Edit Design Properties
B) Design Edit Sheet Properties
C) Design New Sheet
D) Design Goto Sheet

16. Devredeki Akım Yollarını Görmek İçin Aşağıdaki İşlemlerden Hangisi Yapılır?
A) System Set Animation Options Show Voltage & Current On Probes?
B) System Set Animation Options Show Logic State Of Pins?
C) System Set Animation Options Show Wire Voltage By Colour?
D) System Set Animation Options Show Wire Current With Arrows?

17. Aşağıdaki Seçeneklerden Hangisi Tasarım Alanında Bulunan Bir Elemanı Silmek İçin Kullanılmaz?
A) Eleman Seçili Hale Getirilir. Klavyeden Delete Tuşuna Basılır.
B) Eleman Seçili Hale Getirilir. Klavyeden Enter Tuşuna Basılır.
C) Eleman Seçili Hale Getirilir. Edit Toolbar Araç Çubuğu Üzerinde Bulunan Delete All Tagged Objects Butonuna Basılır.
D) Elamanın Üzerine Farenin Sağ Tuşuyla Çift Tıklanır.

18. Aşağıda Verilen Cihazlardan Hangisi Analog Test Cihazı Değildir?
A) Pattern Jeneratörü
B) Sinyal Jeneratörü
C) Osilaskop
D) DC Voltmetre

19. Generators Malzeme Kutusunda Bulunan SINE Jeneratörü Hangi Amaçla Kullanılır?
A) Devrenin Girişine Pals Vermek İçin Kullanılır.
B) Devrenin Girişine İstediğimiz Frekansta Tetikleme Sinyali Vermek İçin Kullanılır.
C) Devrenin Girişine Sabit Genlikte DC Sinyal Vermek İçin Kullanılır.
D) Devrenin Girişine İstenen Genlik Ve Frekansta AC Sinyal Vermek İçin Kullanılır.

20. Aşağıda Verilen Seçeneklerden Hangisi Elektronik Devre Çizimi Ve Simülasyon Programında Kullanılan Sinyal Jeneratörünün Özelliklerinden Değildir?
A) Sinüsoidal, Testere Dişi, Üçgen Dalga Ve Kare Dalga Sinyal Üretir.
B) Genlik Ve Frekans Modülasyonu Girişleri Vardır.
C) Çıkış Sinyali Frekansı 0-20mhz Aralığındadır.
D) Çıkış Sinyal Genliği 0-12v Aralığındadır.

Cevap Anahtarı
1) B
2) A
3) C
4) D
5) A
6) C
7) B
8) D
9) A
10) B
11) A
12) D
13) B
14) C
15) B
16) D
17) B
18) A
19) D
20) A

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz