<style>.lazy{display:none}</style>Cilt Bakımı Ve Makyaj Kalfalık Ve Ustalık Soruları
Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 26 Mayıs 2024

Cilt Bakımı Ve Makyaj Kalfalık Ve Ustalık Soruları

Cilt Bakımı Ve Makyaj Kalfalık Ve Ustalık Soruları

Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı Cilt Bakımı Ve Makyaj Kalfalık Ve Ustalık Soruları Ve Cevap Anahtarı.

Cilt Bakımı Ve Makyaj Kalfalık Dersleri

Alan Ortak Dersleri
Mesleki Gelişim
Temel Bakım
Kozmetik
Mesleki Resim
Temel Anatomi Ve Fizyoloji

Dal Dersleri
Cilt Bakım Teknikleri
Temel Makyaj
Epilasyon
Depilasyon

Cilt Bakımı Ve Makyaj Ustalık Dersleri

Alan Ortak Dersleri
Mesleki Gelişim
Temel Bakım
Kozmetik
Mesleki Resim
Temel Anatomi Ve Fizyoloji

Dal Dersleri
Cilt Bakım Teknikleri
Temel Makyaj
Epilasyon
Depilasyon
Temel Beslenme
İleri Makyaj
Vücut Bakımı
El Ayak Bakımı
Diksiyon

Cilt Bakımı Ve Makyaj Kalfalık soruları

1. Aşağıdakilerden Hangisi Ahiliğin Sosyal Ve Ekonomik Hayata Katkılarından Biri Değildir?
A) Kaliteli Üretim Yapma
B) Can Ve Mal Ortaklığı
C) Sınırsız Üretim
D) Millî Ekonomiye Destek

2. Bir Sosyal Grup Veya Toplumun Kendi Varlık, Birlik, İşleyiş Ve Devamını Sağlamak İçin Üyelerinin Çoğunluğu Tarafından Doğru Ve Gerekli Oldukları Kabul Edilen Ortak Düşünce, Amaç, Temel Ahlaki İlkelere Ne Denir?
A) Davranış
B) Değer
C) Prensip
D) Hedef

3. Kişinin Vücudu Ve Kıyafetleri Üzerindeki Kir, Toz, Sebum Artıkları Ve Mikroorganizmalardan Kurtulmak Amacıyla Su Ve Sabun Yardımıyla Yapmış Olduğu Temizliğe Ne Ad Verilir?
A) Duş
B) Kişisel Temizlik
C) Banyo
D) Dezenfeksiyon

4. Hangisi Temizleyicilerin Taşıması Gereken Özelliklerden Birisi Değildir?
A) Ciltte Kalıntı Bırakmaması
B) Cildi Derinlemesine Temizlemesi
C) Gözenekleri Çok İyi Sıkıştırması
D) Uygulanışının Kolay Olması

5. Sarı Ve Mavi Rengin Karışımından Hangisi Elde Edilir?
A) Mor
B) Yeşil
C) Kırmızı
D) Turuncu

6. Hangisi İskelet Sisteminin Görevlerinden Değildir?
A) Vücudu Dik Tutmak
B) Kaslara Yataklık Etmek
C) Kalsiyum Deposu Oluşturmak
D) Sindirimi Gerçekleştirmek

7. Sir Ağda İle İlgili Verilen Bilgilerden Hangisi Yanlıştır?
A) Yanık Cilt Üzerine Uygulanmalıdır.
B) Kesiklerin Üzerine Uygulanmamalıdır.
C) Tahriş Olmuş Cilde Uygulanmamalıdır.
D) Kol Altına Uygulanmalıdır.

8. Hangisi Epilasyon Yöntemi Değildir?
A) Lazer Epilasyon
B) Ampullü Epilasyon
C) İğneli Epilasyon
D) İpli Epilasyon

9. Aşağıdakilerden Hangisi Yüksek Frekans Uygulamasında Kullanılan Problardan Biri Değildir?
A) Mavi Mantar Prob
B) Kırmızı Mantar Prob
C) Işımasız Cam Prob
D) Sivilce Probu

10. Aşağıdakilerden Hangisi Kısa Ve Düz Burunu Düzeltmek İçin Uygulanır?
A) Burun Uzunluğu Boyunca Aydınlatıcılar Kenarlara Doğru Dikkatle Yayılarak Yanaklara Sürülen Daha Koyu Renkte Fondötenle Birleştirilir.
B) Buruna Daha Dar Bir Görüm Vermek İçin Burun Deliklerinin Kenarları Yüzün Diğer Bölümlerine Değdirmeden Gölgelendirilmelidir.
C) Burun Boyunca Aşağı Doğru İnce Bir Çizgi Şeklinde Aydınlatıcı Uygulanır.
D) Buruna Koyu Fondöten Veya Gölgelendirici Uygulanarak Çevredeki Bölge Daha Açık Bir Fondötenle Aydınlatılır.

Cevaplar
1. C
2. B
3. B
4. C
5. B
6. D
7. A
8. D
9. C
10. C

Cilt Bakımı Ve Makyaj Ustalık Soruları

1. İletişim Sürecini Başlatan Öge Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Kaynak
B) Alıcı
C) Mesaj
D) Kod Açma

2. Pudranın Temel Maddesi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Balmumu
B) Talk
C) Kalamin
D) Badem Yağı

3. Aşağıdaki Renk Çeşitlerinden Hangileri Birbirini Tamamlar?
A) Kırmızı-Mavi
B) Mavi-Turuncu
C) Yeşil-Sarı
D) Mor-Kırmızı

4. Kan Üretimi Nerede Gerçekleşir?
A) Kalp
B) Beyin
C) Kemik
D) Akciğer

5. Büyüme Ve Gelişme İçin Gerekli Besin Maddelerinin Başında Gelip Ve Vücudun En Küçük Parçası Olan Hücrenin Yapı Taşını Oluşturan Hangisidir?
A) Yağlar
B) Karbonhidratlar
C) Vitaminler
D) Proteinler

6. Aşağıdakilerden Hangisi Sir Ağda Uygulamasında Talk Pudrası Kullanım Sebeplerinden Biri Değildir?
A) Cilt İle Ağda Arasında Koruyucu Tabaka Oluşturur.
B) Ağdanın Cilde Doğrudan Yapışmasını Engeller.
C) Kılların Kökünden Alınmasını Sağlar.
D) Cilt Üzerinde Yağ, Ter, Nem Varsa Emer; Ağda İçin Zemini Kuru Tutar.

7. Sağlıklı Bir Tırnak Nasıl Olmalıdır?
A) Gevşek Tırnak Olmalıdır.
B) Kırılgan Tırnak Plağı Olmalıdır.
C) İnce Ve Yumuşak Olmalıdır.
D) Sağlam, Esnek Ve Hafif Pembe Renkte Olmalıdır.

8. Konuşurken Ses Perdelerinin Değişmesine Ne Ad Verilir?
A) Tonlama
B) Diksiyon
C) Selen
D) Büküm

9. Aşağıdakilerden Hangisi Lifting Uygulamalarında Kullanılan Akım Türüdür?
A) Galvanik Akım
B) Yüksek Frekanslı Akımlar
C) Alçak Frekanslı Akımlar
D) Doğru Akım

10. Aşağıdakilerden Hangisi Gölgelendirme Ve Aydınlatma İle Yapılan Yaşlandırma Makyajında Kullanılır?
A) Protez
B) Pıhtı Kan
C) Aydınlatıcı
D) Takma Kirpik

Cevaplar
1. A
2. B
3. B
4. C
5. D
6. B
7. D
8. D
9. C
10. C

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz