Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 25 Ağustos 2019

Hazır Giyim Kalite Kontrol Dersi Ustalık Soruları

Hazır Giyim Kalite Kontrol Dersi Ustalık Soruları

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Hazır Giyim Kalite Kontrol Dersi Ustalık Belgesi Sınavı Sorulmuş Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri Ustalık Belgesi Hazır Giyim Kalite Kontrol Dersi Sınavında Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınav Süresi 40 Dakikadır. Sınavda 20 Soru Sorulmuştur. Her Soru Beş Puan Değerindedir.

Hazır Giyim Kalite Kontrol Dersi Ustalık Soruları

1. Bir ürün ya da hizmet ile ilgili belirlenen ihtiyaçları veya olabilecek ihtiyaçları
karşılama becerisine ……………denir.
A. Kalite B. Denetim C. Analiz D. Standart

2. Aşağıdakilerden hangisi TSE’nin görevlerinden biri değildir?
A. Her türlü standardı hazırlamak ve hazırlatmak
B. Kabul edilen standartları yayınlamak ve uygulamalarına teşvik etmek
C. Denetleme yapmak
D. Standart araştırmalarında bulunmak

3. ……………uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu kalite yönetim
standardını simgeler.
A. DIN B. ISO C. ASTM D. AATCC

4. Bir ürünün veya hizmetin kalite konusunda gerekenlerin yerine getirilmesinde yeterli
güveni sağlamak için uygulanan planlı ve sistematik etkinlikler bütününe
…………..denir.
A. Standart B. Kalite C. Kalite kontrol D. Kalite güvencesi

5. Aşağıdakilerden hangisi toplam kalite yönetimi içerisine girmez?
A. Personel arasında iş birliği sağlar. B. Yönetimin bakış açısını değiştirir.
C. Yeni yönetim metotları getirir. D. Sadece üst yönetimin sorumluluğundadır.

6. Üretimde kullanılacak olan malzeme üretimine başlamadan önce beklenilen ve garanti
edilen kalite özelliklerine uygun olup olmadığının kontrolüne………………denir.
A) Malzeme kontrolü B) Yüzey kontrolü C) Terbiye kontrolü D) Kalite kontrol

7. Aşağıdakilerden hangisi malzeme kontrol yöntemlerinden biri değildir?
A) Ham madde kontrolü B) Yüzey kontrolü C) Bitmiş ürün kontrolü D) Terbiye kontrolü

8. Aşağıdakilerden hangisi ham madde kontrol yöntemlerinden biri değildir?
A) Yakma denemesi B) Işık haslığı C) Boyama haslığı D) Koparma denemesi

Sponsorlu Bağlantılar

9. Koparma denemesi ile liflerin hangi özellikleri incelenir?
A) Dayanıklılık B) Kıvrım C) Sertlik D) Gerginlik

10. Pamuk-keten ayrımı hangi yöntemlerle yapılır?
A) Işık denemesi- yağ denemesi B) Renk haslığı -ışık haslığı
C) Yakma denemesi-büküm açma denemesi D) Koparma denemesi-hissetme denenmesi

11. 1×1 metre kumaşın gram cinsinden ağırlığına ne denir?
A) Top ağırlığı B) Yüzey ağırlığı C) Boy ağırlığı D) Parça ağırlığı

12. Kumaşın içindeki ipliklerinden çıkan lif uçlarının kullanımı sırasında bir araya gelerek
kumaş yüzeyinde lif düğümleri meydana getirmesine…………….denir?
A) Boncuklanma B) Dönme C) Yırtılma D) Patlama

13. Aşağıdakilerden hangisi dikişin enine dayanıklılığı ile ilgilidir?
A) Batış türü B) Batış sıklığı C) Dikilecek parçanın kalınlığı D) Dikiş ipi esnekliği

14. …………….görünüm, tutum gibi özellikler kazandırmak amacıyla tekstil maddelerine
uygulanan beyazlatma, boyama gibi işlemlerin tümüdür.
A) Boyama B) Terbiye C) Baskı D) Renklendirme

15. Tekstil materyallerin ön terbiye ve renklendirme işlemleri sonrası gördükleri mekanik,
fiziksel ve kimyasal tüm işlemlere …………denir.
A) Apreleme B) Dinkleme C) Fiksaj D) Şardonlama

16. Aşağıdakilerden hangisi kuru apreleme işlemlerindendir?
A) Kalandırlama B) Dinkleme C) Boncuklanma D) Keçeleşme

17. Aşağıdakilerden hangisi fermuar kalite testleriyle ilgilidir?
A) Diş atlaması B) Kürsör mukavemeti C) Aşınma ve sürtünme direnci D) Elciğin kürsöre tespit mukavemeti

18. Bir binayı ve eşyayı kullanış amacı yanında göze daha güzel göstermek için çeşitli
türlerde yapılan estetik çalışmaların genel adına ……….denir.
A) Gereç B) Süsleme C) Araç D) Dikiş

19. Aşağıdakilerden hangisi tela seçimini etkileyen faktörlerden biridir?
A) Tela dokusu kullanılacak kumaşın dokusuna uygun olmalıdır. B) Tela beyaz olmalıdır.
C) Tela kalın olmalıdır. D) Yüzey kayganlığı olmalıdır.

20. Aşağıdakilerden hangisi dikiş ipliği fiziksel özelliklerindendir?
A) Büküm B) Kopma C) Yumuşaklığı D) Gerilme direnci

Cevapları
1.)A
2.)C
3.)B
4.)D
5.)D
6.)A
7.)C
8.)B
9.)A
10.)A
11.)B
12.)A
13.)B
14.)B
15.)A
16.)A
17.)D
18.)D
19.)A
20.)A

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.