Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 25 Ağustos 2019

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Ustalık Soruları

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Ustalık Soruları

Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Ustalık Soruları Ve Cevapları. Sınav Süresi 40 Dakikadır, Sınavda 20 Soru Sorulmuştur, Her Soru Beş Puan Değerindedir.

Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersi Ustalık Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi ağ arabirim kartlarından biri değildir?
A) PCI-E B)PCMCI C)USB D) ISA

2. OSI katmanlarının sıralaması hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
A) Fiziksel-Veri bağı-Ulaşım-Ağ -Oturum-Sunuş-Uygulama
B) Fiziksel- Veri bağı- Ağ – Ulaşım- Oturum-Sunuş-Uygulama
C) Uygulama- Fiziksel- Sunuş- Oturum- Ulaşım- Ağ – Veri bağı
D) Uygulama- Sunuş- Oturum- Ulaşım- Ağ – Veri bağı – Fiziksel

3. Maksimum 30 istasyon bağlanan, arıza tespitinin zor olduğu ve bir istasyonun arızalanması durumunda bütün ağın devre dışı kaldığı, sonlandırılmaya ihtiyacı olmayan topoloji hangisidir?
A) Yıldız B) Ağaç C)Bus D)Halka

4. Yönlendirici (router) OSI referans modelinin hangi katmanında çalışır?
A)Ağ B)Veri bağı C) Fiziksel D)Ulaşım

5. Fiber optik kabloları sonlandırmak için kullanılması gereken konektör aşağıdakilerden hangisidir?
A) RJ-12 B)RJ-45 C)ST-SC D)RJ-11

6. İşletim sistemimizde ağ ayarlarını yapmak için aşağıdaki hangi menü seçeneği kullanılır?
A)Denetim Masası – Ağ ve Paylaşım Merkezi B)Denetim Masası – Sistem Ayarları
C)Denetim Masası – Ağ Bağlantıları Ayarları D)Denetim Masası – Ağ Yöneticisi

7. Aşağıdakilerden hangisi ADSL modem çeşitlerinden biri değildir?
A)USB Modemler B)Kablosuz Modemler C)Dial-Up Modemler D)PCI Modemler

8. Telefon hatları üzerinden çok yüksek hızlarda veri alışveriş hızı sunabilen DSL teknolojisi aşağıdakilerden hangisidir?
A)ADSL B)ADSL 2 C)3G D)VDSL

Sponsorlu Bağlantılar

9. Aşağıdaki IP adreslerinden hangisi yayın adresi olarak kullanılmaktadır?
A)255.255.0.0 B)0.0.0.0 C)192.168.0.0 D)255.255.255.255

10. Aşağıdaki IP adreslerinden hangisi B sınıfı bir IP adresidir?
A)127.0.0.1 B) 214.50.32 C)175.104.148.4 D)225.220.12.18

11. Bilgisayarın birbirlerine veya ağa bağlanmasını sağlayan kart hangisidir?
A) Ethernet kartı B) Ekran kartı C) Ses kartı D) TV kartı

12. AŞağıdakilerden hangisi ses kartı bileŞenidir?
A) DSP B) Tuner C) VGA portu D) BNC portu

13. AŞağıdakilerden hangisi ethernet kartı portudur?
A) VGA B) BNC C) DVI D) MIDI

14. AŞağıdakiler hangisi bilgisayar veya ağa bağlanırken kullanılan TP (twisted pair)kablo standardıdır?
A) BNC B) RGB C) 568B D) RJ-45

15. AŞağıdakilerden hangisi kombine kartların avantajıdır?
A) GiriŞ- çıkıŞları, ilave kartlar kadar zengin değildir. B) Senkron sorunu yaŞanabilir.
C) Yüksek çözünürlükte düŞük performans verirler. D) Birçok özelliği bir arada sunar.

16. AŞağıdakilerden hangisi ana kart üzerinde yer almaz?
A) Bellek B) İŞlemci C) GeniŞleme yuvaları D) Güç kaynağı

17. AŞağıdakilerden hangisi yonga setinin görevidir?
A) Bütün bileŞenleri üzerinde bulundurarak haberleŞtirmek B) Veri akıŞını denetlemek
C) Verileri depolamak D) İŞlemci hızını belirlemek

18. AŞağıdakilerden hangisi bir veri yolu değildir?
A) ISA B) PCI C) VGA D) AGP

19. Sürücüleri elle yüklemek için Denetim Masası’ndan hangi seçenek kullanılır?
A) Program Ekle B) Donanım Ekle C) Sistem D) Yönetimsel Araçlar

20. Bilgisayara bağlı olan donanımların sürücülerini görebilmek için Denetim Masası’ndan hangi seçenek kullanılır?
A) Program Ekle B) Donanım Ekle C) Sistem D) Yönetimsel Araçlar

Cevaplar
1.)B
2.)D
3.)C
4.)A
5.)C
6.)A
7.)C
8.)D
9.)D
10.)C
11.)A
12.)A
13.)B
14.)C
15.)D
16.)D
17.)B
18.)C
19.)B
20.)C

Etiketler:


Sponsorlu Bağlantılar
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.