Halk Eğitim Merkezi Sitemize Hoşgeldiniz, 07 Eylül 2024

Hem Kursları Açık Kaynak İşletim Sistemi Modül

Hem Kursları Açık Kaynak İşletim Sistemi Modül

Hem Açık Kaynak İşletim Sistemi Kullanımı Kursu Modülleri, Halk Eğitim Kursları Açık Kaynak İşletim Sistemi Kursu Konuları, Soru Ve Cevapları, Hem Halk Eğitim Merkezi Bilişim Teknolojisi Alanı Açık Kaynak İşletim Sistemi Kullanımı Kursu Modüler Programı.
Açık Kaynak İşletim Sistemi Kullanımı Kursunun Modülleri:
Açık Kaynak İşletim Sistemi Kullanımı
Açık Kaynak İşletim Sistemi Kurulumu
Açık Kaynak İşletim Sistemi Yönetimi

Açık Kaynak İşletim Sistemi Kullanımı Modüllerini Sayfa Altındaki Tablodan Pdf Olarak İndirebilirsiniz.
Günümüzde İletişimin Yaygınlaşmasıyla Birlikte Veri Güvenliği Kavramı, Bilgisayar Dünyasında Oldukça Önemli Hale Gelmiştir. Kişisel Verilerimize, İstenmeyen Kişilerce Erişilmemesi İçin Çeşitli Önlemler Alıyoruz. Veri Güvenliğinin İlk Adımlarından Birisi De Bilgisayarımızda Oturumumuzun Güvenliğidir. Aynı Bilgisayarı Birden Fazla Kişinin Kullanması Durumunda, Her Kullanıcının Kendi Hakları Doğrultusunda Kullanıcı Hesabı Olması, Verilerimizin Diğer Kullanıcılardan Korunması İçin Basit Ve Etkili Bir Araçtır. Bu Modülün İlk Konusu Da Budur. Bilgisayarımızda “Kullanıcı Ve Gruplar Tanımlayarak Nasıl Güvenli Hâle Getirebiliriz?” Sorusuna Cevap Arıyoruz.

Modülümüzün Devamında, Bilgisayarımızda Kullanıcı Olmanın Bir Adım İlerisine Geçerek, Programlama İçin Gereken Editör Ortamını Ve Bu Ortamı Nasıl Kullanılacağını Öğreneceksiniz.

Modülünüzün Son Kısmında, Ulusal İşletim Sistemimiz Pardus’ta İhtiyacımız Olan Programları Nasıl Bulacağınızı Ve Bu Programları Bilgisayarınıza Nasıl Kuracağınızı Öğreneceksiniz. Bilişim Teknolojileri Öğrencisi Olarak Bir Sonraki Adımda Sizler De Pardus’a Katkı Sağlayacak, Paket Hazırlamada Ve Hatta Pardus’un Gelişim Sürecinde Etkin Rol Alabileceksiniz.

İşletim Sistemi, Bilgisayarda Donanımın Ve Uygulama Programlarının Bizim İhtiyaçlarımıza Cevap Verecek Biçimde Kullanımı İçin En Önemli Unsurlardan Birisidir. Günümüzde Küresel İşletim Sistemi Pazarında En Çok Kullanılanlar, Windows Ve Linux İşletim Sistemlerdir.
Bunlardan Windows Kaynak Kodları Kapalı Ve Kullanıcısına Üreticinin Verdiği İzinlerin Dışında Değişiklik Hakkı Vermeyen Kapalı Bir İşletim Sistemi Yazılımıdır.
Linux İşletim Sistemi Yazılımı İse Açık Kaynak Kodlu Bir İşletim Sistemidir. Bu Da Kullanıcının İşletim Sistemini Kendine İhtiyaçlarına Göre Özelleştirilebilmesi Demektir.

İnternet Üzerindeki Sunucuların Büyük Çoğunluğu Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri Kullanırken, Bireysel Kullanıcılar İse Kapalı Kaynak Kodlu İşletim Sistemlerini Kullanmaktadır. Bu Durum İçin En Önemli Sebep Olarak İse, Kullanıcıların Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri Hakkında Yeterli Bilgiye Sahip Olmaması Diyebiliriz.

Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemlerinin Farklı Dağıtımları İle Her İhtiyacı Karşılayabilecek Bir Yapısı Vardır. Ayrıca Sizler Bilişim Teknolojilerinde Sıradan Kullanıcı Olmanın Ötesinde Daha İleriye Gitmek İçin Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemlerini Öğrenmek İsteyebilirsiniz.

Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemleri İçerisinde, Tübitak – Bilgem (Bilişim Ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) Tarafından Çalışmaları Başlatılan Ve Devam Ettirilmekte Olan Bir İşletim Sistemi Geliştirme Projesi Olan Pardus, Milli İşletim Sistemimiz Olarak Görülebilir.
Pardus, Bugün Yalnızca Türkiye’de Değil Küresel Anlamda Kullanılan Güçlü Bir Açık Kaynak Kodlu İşletim Sistemidir.


Günlük Hayatta Gerekli Basit Bilgisayar İşlerinin Çoğunu Grafik Ortamda Halletmeniz Mümkündür. Fakat Bilgisayar Alanında Çalışan Biri İçin Her Zaman Basit Gündelik İşler Yoktur. Zaman Zaman Bir Ağı Veya Bir Sistemi Kurmanız Gerekecek Ya Da Bilgisayarda Kaybolan Önemli Bir Verinin Peşine Düşmek Zorunda Kalacaksınız. Bu İşlemler Bazen Yapılması Uzun Süren, Bir Sürü Komutun Art Arda Girilmesini Gerektiren İşlemler Olabilir. İlk Öğrenme Faaliyetinde, Açık Kaynak İşletim Sisteminin Temel Komutlarından Bahsedeceğiz. Bu Komutları Nasıl Kullanacağınızı Ve Gerektiğinde Nasıl Kabuk Programı Yazabileceğinizi Öğrenecek, Böylece Tek Bir Komutla, Birçok Komutun İşlevini Yerine Getirebileceksiniz.

Artık Bilgi Çağında Olmanın Gereği Olarak Bilgi Paylaşımı Önem Kazanmıştır. Günümüzde Bilgi Paylaşımı İçin En Önde Gelen Kaynak, Bilgisayarlardır. Bir Çalışma Ortamında Basit Bir Yerel Ağ Oluşturmanız Birçok Sorunu Çözecektir. Böylelikle Hem Zamandan Hem De Emekten Tasarruf Edebilirsiniz. İkinci Öğrenme Faaliyetinde, Dosya, Dizin Ve Yazıcıları, Pardus Kurulu Olan Ve Olmayan Makineler Arasında Nasıl Paylaştıracağınızı Öğreneceksiniz.

Hem Kursları Açık Kaynak İşletim Sistemi Kullanımı Modülleri Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Eğitim Programları Kapsamındaki Modüllerden Alınmıştır.

FOET KoduModül AdıModül Durum
482Açık Kaynak İşletim Sistemi Kullanımı (Bu modül, açık kaynak kodlu işletim sistemi araçlarına ait bilgilerin kazandırıldığı bir öğretim materyalidir.) İndir
482Açık Kaynak İşletim Sistemi Kurulumu (Bu modül, açık kaynak işletim sisteminin kurulumu ve temel ayarlarına ait bilgilerin kazandırıldığı bir öğretim materyalidir.) İndir
482Açık Kaynak İşletim Sistemi Yönetimi (Bu modül,açık kaynak işletim sisteminde kabuk işlemlerini, dosya ve dizin paylaşımını içeren öğrenme materyalidir.) İndir
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz